ΑρχικήΑνακοινώσειςΝομική ενέργεια γονέων κατά ιδιωτικού νηπιαγωγείου στην Κηφισιά με «βεβαρυμμένο» παρελθόν που...

Νομική ενέργεια γονέων κατά ιδιωτικού νηπιαγωγείου στην Κηφισιά με «βεβαρυμμένο» παρελθόν που κλείνει, υπό αδιαφανείς συνθήκες και με περίεργη σιωπή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, στο μέσο της χρονιάς!

- Advertisement -spot_img

Εδώ και κάποιες εβδομάδες η ΟΙΕΛΕ έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών γονέων για ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Κηφισιά που επιχειρεί με αδιαφανείς μεθόδους να κλείσει κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους με διάφορες προφάσεις του ιδιοκτήτη, ο οποίος μάλιστα, όπως μας μεταφέρουν καταγγέλλοντες, ισχυρίζεται ότι θα ανοίξει «πολύ σύντομα» και πάλι (γεγονός παράνομο, διότι το κλείσιμο μιας σχολικής μονάδας είναι για ένα ολόκληρο έτος, αν πρόκειται για αναστολή λειτουργίας, και για τρία έτη αν πρόκειται για κατάργηση!). Γονείς μας κοινοποίησαν εξώδικη διαμαρτυρία που κατέθεσαν εις βάρος του ιδιοκτήτη, καθώς ο συγκεκριμένος, για άγνωστους λόγους, παίζει παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών που εξαναγκάζονται σε αποχώρηση από το παιδαγωγικό τους περιβάλλον και στις πλάτες των οικογενειών που βλέπουν στη μέση της χρονιάς να ανατρέπεται ο προγραμματισμός τους.

Μια ιδιωτική σχολική μονάδα δεν κλείνει για ψύλλου πήδημα. Προκειμένου να τερματιστεί η λειτουργία της, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να καταθέσει αίτηση αναστολής ή κατάργησής της και αυτή να τεθεί σε έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Σε περίπτωση, δε, που υπάρξει έγκριση, αυτή ενεργοποιείται στη λήξη του σχολικού έτους, προκειμένου να διασφαλιστούν τα παιδαγωγικά δικαιώματα των παιδιών και τα δικαιώματα γονέων και εργαζόμενων. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να επιτραπεί κλείσιμο σχολικής μονάδας στη μέση της χρονιάς είναι «εξαιρετικός λόγος». Ο εν λόγω ιδιοκτήτης, προκειμένου να δημιουργήσει τον «λόγο» αυτό, ξεκίνησε να ενημερώνει γονείς ότι κλείνει το σχολείο (χωρίς, όπως αρμοδίως γνωρίζει η ΟΙΕΛΕ, να έχει ενημερωθεί σχετικά η Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή το Υπουργείο Παιδείας).

Το συγκεκριμένο σχολείο δεν απασχολεί την Ομοσπονδία μας για πρώτη φορά. Μετά από καταγγελίες εκπαιδευτικών για βαρύτατες παραβιάσεις της εκπαιδευτικής και της εργατικής νομοθεσίας, είχαμε ζητήσει το περασμένο καλοκαίρι από την αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας τον προβλεπόμενο από τη νομοθεσία έλεγχο του ιδιοκτήτη. Μάλιστα την περίοδο εκείνη, υπήρξε προφορική ενημέρωσή μας για σωματική βία εις βάρος εργαζόμενης στο νηπιαγωγείο, αλλά παρά το ότι ζητήσαμε να μας υποβληθεί εγγράφως, αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Κι εδώ ξεκινούν οι ειλικρινείς μας απορίες για τη στάση και τις ενέργειες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Εμείς, πάντοτε στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας αποστείλαμε στη Διεύθυνση και τότε αλλά και τώρα όλες τις πληροφορίες που είχαμε σε γνώση μας για το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο. Ζητήσαμε ενημέρωση για τι έκανε η διοίκηση για τις καλοκαιρινές μας καταγγελίες και δυστυχώς δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση. Δεν έχουμε, δε, λάβει καμιά απάντηση για το τι πρόκειται η Διεύθυνση να πράξει για το νηπιαγωγείο που δείχνει να συμπεριφέρεται ως κράτος εν κράτει και κλείνει όποτε θέλει ο ιδιοκτήτης. Το ακόμη πιο ανησυχητικό, τέλος, είναι (σύμφωνα με καταγγελίες γονέων) πως υπάλληλοι της Διεύθυνσης τους έλεγαν, μόλις οι γονείς ενημέρωναν ότι θα απευθυνθούν και στην ΟΙΕΛΕ, σε έντονο ύφος: «τι δουλειά έχουν αυτοί, μην μπλέκεστε με αυτούς, να μην τους ενημερώσετε». Κάποιος κακόπιστος θα έλεγε ότι ενδεχομένως ορισμένοι να μην θέλουν την ανάμιξη της ΟΙΕΛΕ, διότι είμαστε οι μόνοι, μαζί με τους γονείς, που πιέζουμε για την τήρηση της νομιμότητας.

Εκπρόσωποι του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ θα μεταβούν την Τετάρτη 9/3 στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, προκειμένου να λάβουν εξηγήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει με το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο. Αμέσως μετά θα εκδοθεί ανακοίνωση.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img