ΑρχικήΑνακοινώσειςΝτροπή! Με τις ευλογίες της κυβέρνησης, μεγάλα ιδιωτικά σχολεία της Αττικής εκμεταλλεύονται...

Ντροπή! Με τις ευλογίες της κυβέρνησης, μεγάλα ιδιωτικά σχολεία της Αττικής εκμεταλλεύονται βάναυσα εργαζόμενους, υποχρεώνοντάς τους να υπογράφουν κανονική άδεια σε ημέρες αργίας!

- Advertisement -spot_img

Ντροπιαστικές καταστάσεις: οι διοικήσεις δύο (τουλάχιστον) μεγάλων ιδιωτικών σχολείων της Αττικής με ισχυρή πρόσβαση στην κυβέρνηση εκμεταλλεύονται με χυδαίο τρόπο μέλη του βοηθητικού-υποστηρικτικού προσωπικού (κυρίως οδηγούς και συνοδούς) και τους υποχρεώνουν να λαμβάνουν κανονικές άδειες, αν και τα εκπαιδευτήρια είναι κλειστά λόγω εκλογών! Αυτή η κατάσταση, όπως πληροφορούμαστε, λαμβάνει χώρα σχεδόν πάντοτε και την περίοδο των εορτών.

Για ποιο λόγο; Ουσιαστικά για να κερδίσουν οι συγκεκριμένοι σχολάρχες μερικές εκατοντάδες ευρώ (!!) μη καταβάλλοντας το επίδομα μη ληφθείσας άδειας. Για να μην αφήσουν ούτε καν τα ψίχουλα να πέσουν από το πλούσιο τραπέζι τους. Να στραγγίξουν και το τελευταίο σεντ από τους, έτσι κι αλλιώς, χαμηλά αμειβόμενους είλωτες. Η τρυφηλή ζωή που κάποιοι εξ αυτών διάγουν συντηρείται με την εκμετάλλευση αυτών που κάποιοι πολιτικοί ακραίων νεοφιλελεύθερων-νεοφασιστικών αντιλήψεων και ορισμένοι επιχειρηματίες θεωρούν κατώτερο είδος ανθρώπων.

Ας μην ξεχνούμε ότι, πέραν των άθλιων εργασιακών συνθηκών, οι οδηγοί σε σχολικά λεωφορεία μονάδων ιδιωτικής εκπαίδευσης, ιδίως ιδιωτικών νηπιαγωγείων, βιώνουν καθημερινά τον κίνδυνο, υποχρεωμένοι να οδηγούν οχήματα που έχουν προ πολλού ξεπεράσει το όριο ηλικίας που προβλέπει ο νόμος, που δεν έχουν στοιχειώδεις προβλέψεις ασφαλείας κ.λπ. Τα Τέμπη δεν δίδαξαν μαθήματα σε κυβερνώντες και κάποιους εργοδότες…

Η ΟΙΕΛΕ εκπροσωπεί τους εκπαιδευτικούς στην ιδιωτική εκπαίδευση, στεκόμαστε όμως στο πλευρό όλων των εργαζόμενων σε ιδιωτικά σχολεία, Φροντιστήρια Μ.Ε., Κέντρα Ξένων Γλωσσών και ιδιωτικά ΙΕΚ. Καλούμε τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν και στην Ομοσπονδία μας τέτοια άθλια φαινόμενα εκμετάλλευσης και απευθύνουμε έκκληση να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς και να μην υπογράφουν άδεια σε ημέρες διακοπών και αργιών.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img