ΑρχικήΑνακοινώσειςΟδύνη στο χώρο της Παιδείας: Πέθανε ο διαπρεπής πανεπιστημιακός και επιστημονικός σύμβουλος...

Οδύνη στο χώρο της Παιδείας: Πέθανε ο διαπρεπής πανεπιστημιακός και επιστημονικός σύμβουλος της ΟΙΕΛΕ Χρήστος Τρικαλινός

- Advertisement -spot_img

Πληροφορηθήκαμε με οδύνη για τον ξαφνικό χαμό του διαπρεπούς πανεπιστημιακού, επιστημονικού συμβούλου της ΟΙΕΛΕ και με έντονη κοινωνική δραστηριότητα Χρήστου Τρικαλινού.

Ο Χρήστος Τρικαλινός συνεργάστηκε με το Κλαδικό Ινστιτούτο της Ομοσπονδίας μας για την αποτίμηση των αναλυτικών προγραμμάτων Φυσικής.

Δεν θα τον ξεχάσουμε!

Ποιος ήταν ο Χρήστος Τρικαλινός

Ο Χρήστος Τρικαλινός γεννήθηκε το 1946 στον Βόλο. Από μικρή ηλικία βίωσε τις διώξεις και τις στερήσεις στα χρόνια του εμφυλίου και της μετεμφυλιακής περιόδου. Έζησε την εξορία στο Τρίκερι όπου κρατούνταν οι θείες του με τις οποίες μεγάλωσε και βίωσε στην παιδική και εφηβική ηλικία τον στιγματισμό που υπέστησαν όλες οι οικογένειες των ηττημένων στη μετεμφυλιακή Ελλάδα και ιδιαίτερα στην επαρχία.

Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην πυρηνική φυσική στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας. Από το 1981 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πέρασε από όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες, από επιμελητής έως καθηγητής. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 60 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συμμετείχε σε περισσότερα από 50 επιστημονικά συνέδρια. Έχει γράψει 4 πανεπιστημιακά εγχειρίδια, ένα εκλαϊκευτικό βιβλίο φυσικής και συμμετείχε στη συγγραφή βιβλίων φυσικής για το Λύκειο. Δημοσίευσε πολλά άρθρα γενικού ενδιαφέροντος στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της χώρας. Μετέφρασε 2 λογοτεχνικά βιβλία από τα ρωσικά. Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ερευνητικού και Διδακτικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) Α.Ε.Ι. από το 1998 έως το 2004. Υπήρξε για αρκετά χρόνια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γενικών Εξετάσεων και θεματοδότης σε θέματα Φυσικής.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img