ΑρχικήΑνακοινώσειςΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΒ-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ: ΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΜΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ!

- Advertisement -spot_img

Στην κατάθεσή του σήμερα, στη δίκη στο Εφετείο, για το σκάνδαλο της διαρροής θεμάτων ΙΒ, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ έδωσε μια νέα, συγκλονιστική διάσταση του ζητήματος. Οι κάτοχοι των απολυτηρίων των προγραμμάτων ΙΒ, κάποιοι εκ των οποίων πιθανότατα εξαγόρασαν θέματα εξετάσεων για να γράψουν «άριστα», έχουν το δικαίωμα και σήμερα χρήσης του τίτλου στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Μάλιστα οι «άριστοι» τίτλοι δίνουν χίλια μόρια στον διαγωνισμό, επομένως ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους, οι οποίοι προέρχονται από νομίμως λειτουργούντα σχολεία που οι τίτλοι τους εκδίδονται υπό κρατική εποπτεία.

 

Θυμίζουμε ότι η δίκη αφορά ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα. Πρόκειται για το σκάνδαλο διαρροής θεμάτων των εξετάσεων ΙΒ από μεγάλα ιδιωτικά σχολεία της χώρας την περίοδο 2007-2009. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο θέματα των εξετάσεων του ΙΒ εξαγοράζονταν έναντι αστρονομικού ποσού (μέχρι και 100.000 ευρώ), ώστε οι επιτυχόντες στις εξετάσεις να έχουν πρόσβαση σε φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 

Από την υπόθεση της διαρροής θεμάτων ΙΒ και την κατάθεση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ προκύπτει ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα. Τι γίνεται σήμερα με τους τίτλους των ιδιωτικών σχολείων; Ποιός ελέγχει τη νομιμότητα των εκδιδομένων τίτλων σπουδών; Η Ομοσπονδία μας το τελευταίο διάστημα, ιδίως μετά τη νομοθετική απορρύθμιση Αρβανιτόπουλου, έχει καταγγείλει σοβαρές παραβιάσεις της εργατικής και της εκπαιδευτικής νομοθεσίας που σχετίζονται άμεσα με τη νομιμότητα των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img