ΑρχικήΑνακοινώσειςΟλοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής για την συμμετοχή στο Πρόγραμμα ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN 2023

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής για την συμμετοχή στο Πρόγραμμα ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN 2023

- Advertisement -spot_img

Την Παρασκευή, 3-2-2023, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των 40 εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης και Εκλαΐκευσης της Σύγχρονης Φυσικής «CERN 2023».

Η επιλογή έγινε από την Επιστημονική Επιτροπή του Προγράμματος που αποτελείται από τους:

  • Δρα Στρ. Γεωργουδή, Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Θεμάτων του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ ως Επιστημονικού Υπευθύνου του προγράμματος,
  • Δρα Νίκο Φωτόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Επιστημονικό Διευθυντή του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ,
  • Δρα Γιώργο Χριστόπουλο, Πρόεδρο του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.

Η Επιστημονική Επιτροπή είχε να επιτελέσει ένα δύσκολο έργο, δεδομένου ότι κλήθηκε να διεκπεραιώσει πολλές και ιδιαίτερα αξιόλογες υποψηφιότητες, από τις οποίες, δυστυχώς, έπρεπε να επιλέξει και να αποκλείσει.

Συνολικά κατατέθηκαν 75 υποψηφιότητες από όλη την Ελλάδα. Η Επιστημονική Επιτροπή αποφάσισε να αυξήσει το πλήθος των Εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα από 35 σε 40.

Στα γραφήματα που ακολουθούν εμφανίζονται στατιστικά στοιχεία με ποσοστά των υποψηφιοτήτων (με μπλε χρώμα)  και των συναδελφισσών και συναδέλφων που επελέγησαν (με κόκκινο χρώμα) σε συνάρτηση με την Ειδικότητα, την Έδρα του Εκπαιδευτηρίου και το φύλο.

Παρατηρούμε ότι στις ειδικότητες “πρωταθλητές” του προγράμματος αναδεικνύονται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές Φυσικής και Πληροφορικής.

Η κατανομή των πόλεων συμβαδίζει με τη γενική εικόνα της γεωγραφικής κατανομής στην ιδιωτική εκπαίδευση. Περίπου το 80% των συμμετοχών είναι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και υπάρχουν επιλεγέντες από Κρήτη, Λάρισα, Γιάννενα, Χίο και Σύρο.

Με γνώμονα ότι το ποσοστό των γυναικών στην τυπική εκπαίδευση είναι περίπου 70%, το ποσοστό συμμετοχής στο Πρόγραμμα είναι μικρότερο.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στις/στους επιλεγείσες/επιλεγέντες και επιφυλασσόμαστε για την επόμενη διοργάνωση το 2024.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img