ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ-ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΚΑΙ...

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ-ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

- Advertisement -spot_img

Πανηγυρικά αθωώθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ που τον Απρίλιο του 2013 κατηγορήθηκαν για παράβαση καθήκοντος. Η δικαστική αυτή απόφαση δικαίωσε απολύτως την αταλάντευτη στάση αμεροληψίας και μη εμπλοκής του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ, μέλος του οποίου είναι ως εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός, στον άγριο επιχειρηματικό πόλεμο που μαίνεται εδώ και χρόνια στο χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Παρά τις πιέσεις και, συχνά τις απειλές, τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ έχοντας τη διαβεβαίωση του νομικού επιτελείου του Οργανισμού, τήρησαν στάση ουδετερότητας και δεν ενέπλεξαν έναν εποπτικό φορέα της πολιτείας σε μια σύγκρουση από την οποία βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον και η Παιδεία.

Την στάση αυτή ουδετερότητας και αμεροληψίας θέλησε να προσβάλει η Διοίκηση πολύ μεγάλου ΙΕΚ  και για αυτό το λόγο κινήθηκε νομικά εναντίον του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ, ζητώντας παράσταση πολιτικής αγωγής εναντίον των μελών του. Το Δικαστήριο όμως αποφάσισε ότι δεν έχουν έννομο συμφέρον και τους απέβαλε. Η ελληνική δικαιοσύνη έδωσε βροντερή απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι έχουν την δυνατότητα να εμπλέξουν τους θεσμούς στο δικό τους παιχνίδι διαφθοράς και διαπλοκής.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img