ΑρχικήΑνακοινώσειςΠαράνομο live streaming σε ιδιωτικά σχολεία: Η ΟΙΕΛΕ προχωρά άμεσα σε νομική...

Παράνομο live streaming σε ιδιωτικά σχολεία: Η ΟΙΕΛΕ προχωρά άμεσα σε νομική κίνηση για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ, για δύο περίπου εβδομάδες από την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, επέδειξε καλή πίστη (όπως έχει κάνει από την αρχή της υγειονομικής κρίσης) και περίμενε ότι τελικά δεν θα υπάρξει απευθείας μετάδοση μαθημάτων από την τάξη από τα ιδιωτικά σχολεία. Ανέδειξε με αναρτήσεις, αλλά και με την αναφορά της στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το νομικό, ηθικό και παιδαγωγικό μέγεθος του προβλήματος. Επειδή μάλιστα γνωρίζουμε, μετά από ενημέρωση που είχαμε από τους νομικούς μας, το ύψος των προστίμων που αναμένει τους παραβάτες, δεν προχωρήσαμε σε κάποια ενέργεια που να αφορά τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως αδυναμία από κάποιους.

Όμως η στάση μας αυτή έχει και όρια. Λόγω της εμμονής ορισμένων σχολαρχών στο παράνομο live streaming (που τροφοδοτείται από την ανοχή, προφανώς, του Υπουργείου και από τη στήριξη διάσημων, πλέον, λόγω επικαιρότητας, παραγόντων της δημόσιας ζωής που …τυχαίνει τα παιδιά τους να φοιτούν σε κάποια από τα παρανομούντα σχολεία) και λόγω της καταστρατήγησης ακόμη και του προαιρετικού χαρακτήρα της απευθείας μετάδοσης (οι διευθύνσεις κάποιων σχολείων εξαναγκάζουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να μεταδίδουν παρανόμως ήχο ή/και εικόνα από την τάξη), η ΟΙΕΛΕ προχωρά σε νομική ενέργεια με σκοπό την προστασία των συναδέλφων μας.

Η Ομοσπονδία μας, σε συνεργασία με το νομικό της επιτελείο, δημιούργησε συγκεκριμένη διαδικασία και εξειδικευμένη Αίτηση Άσκησης Δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ως υποκείμενα δεδομένων με συγκεκριμένο περιεχόμενο, η οποία απευθύνεται και θα κατατεθεί στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, τα οποία συνιστούν τους σχετικούς υπευθύνους επεξεργασίας. Η αίτηση θα αφορά την επεξεργασία των δεδομένων τους που έγινε ή γίνεται στο πλαίσιο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Σε πρώτη φάση, και για νομικούς λόγους, συστήνουμε να κατατεθούν μόνο 2 Αιτήσεις ανά σχολείο και όχι να καταθέσουν όλοι οι συνάδελφοι μαζί.

Αναμένουμε από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που παραβιάζουν τη νομιμότητα να απαντήσουν στα πολύ συγκεκριμένα αιτήματα και δικαιώματα που θα ασκήσουν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί βάσει του ισχύοντος πλαισίου και να αναλάβουν από εδώ και στο εξής τις ευθύνες τους.

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους για κατάθεση αίτησης να καλούν την Ομοσπονδία για να τους αποσταλεί το σχετικό έγγραφο και για οδηγίες σχετικά με την κατάθεσή της.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img