ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΠλήρης επιβεβαίωση της ΟΙΕΛΕ – Ιδιωτικά σχολεία ενημερώνουν εκπαιδευτικούς ότι οι κάμερες...

Πλήρης επιβεβαίωση της ΟΙΕΛΕ – Ιδιωτικά σχολεία ενημερώνουν εκπαιδευτικούς ότι οι κάμερες θα λειτουργήσουν και το Σεπτέμβριο!

- Advertisement -spot_img

Απόλυτα επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη της Ομοσπονδίας ότι ορισμένα ιδιωτικά σχολεία δεν «έστησαν» τις κάμερες για να βοηθήσουν (δήθεν) τους μαθητές αυτή τη δύσκολη περίοδο, αλλά για να είναι μόνιμα τοποθετημένες στις τάξεις, ώστε να παρακολουθούνται εκπαιδευτικοί και παιδιά και να τροφοδοτείται κλίμα τρομοκράτησης στη σχολική μονάδα.

Η επιβεβαίωση αυτή δεν ήρθε μόνο από το χθεσινό, οργισμένο κείμενο των σχολαρχών που διαμαρτύρονταν για την (αιτιολογημένη) απομάκρυνση παράνομου υλικού παρακολούθησης από ιδιωτικά σχολεία. Τις τελευταίες ημέρες συνάδελφοι μας ενημερώνουν ότι κάποιοι ιδιοκτήτες τους προετοιμάζουν για τη συνέχιση του παράνομου live streaming και την επόμενη σχολική χρονιά!

Μάλιστα, μια τέτοια ενημέρωση έγινε χθες σε βραδινή τηλεδιάσκεψη ιστορικού, μη κερδοσκοπικού, εκπαιδευτηρίου στα Βόρεια Προάστια. Διευθυντικό στέλεχος, απευθυνόμενο με επιθετικό τρόπο σε εκπαιδευτικούς, τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρει τι λέγεται περί προαιρετικότητας και πως οι συνάδελφοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την απευθείας μετάδοση, διότι «εδώ είναι ιδιωτικό σχολείο» (τα ακούει αυτά, άραγε, η Υπουργός Παιδείας;)

Η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει: όπως έφυγαν οι κάμερες πριν από ορισμένα χρόνια από κάποια ιδιωτικά σχολεία που επιχείρησαν να επιβάλουν την παρακολούθηση των συναδέλφων μας, έτσι θα δοθεί αγώνας πολιτικός και νομικός στην Ελλάδα και στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να τερματιστεί η παράνομη, αυταρχική και αντιπαιδαγωγική αυτή πρακτική που θίγει τα προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων. Όσοι σχολάρχες θεωρούν ότι θα συνεχίσουν ατιμώρητοι την αυθαιρεσία της απευθείας μετάδοσης, ας είναι έτοιμοι για εκπλήξεις.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img