ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Σ....

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ – ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Advertisement -spot_img

kediΟλοκληρώθηκε η συνάντηση, μετά από αίτημα της ΟΙΕΛΕ, του ΔΣ της Ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Σ. Κεδίκογλου. Οι αιρετοί εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ κατέθεσαν στο διάλογο τα ακόλουθα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την ιδιωτική εκπαίδευση:

  1. Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου, η οποία έχει ανασταλεί από το ΣτΕ.
  2. Την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών εκ μέρους της Πολιτείας για τη γενική έξαρση της ανομίας στα ιδιωτικά σχολεία λόγω της απάθειας πολλών εποπτικών οργάνων της Πολιτείας  και την αντιμετώπιση της κομπίνας που χρησιμοποιούν ορισμένοι σχολάρχες με τη βάπτιση της μεταβίβασης άδειας σε δήθεν χορήγηση νέας, ώστε να απολυθούν μαζικά εκπαιδευτικοί και να μην τους καταβληθούν δεδουλευμένες αποδοχές.
  3. Την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση συναδέλφων που σήμερα υπηρετούν ως αναπληρωτές σε δημόσια σχολεία
  4. Το ζήτημα της εφαρμογής του θεσμού του «Νέου Λυκείου», την απόσυρση του οποίου ζητά η ΟΙΕΛΕ, που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες μαθητές και στις οικογένειές τους, εξαναγκάζοντάς τους σε μεγάλη οικονομική επιβάρυνση λόγω της καταφυγής στην παραπαιδεία.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την ιδιωτική, αλλά και γενικότερα την εκπαίδευση στη χώρα.
Για το πρώτο ζήτημα ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ ανέλυσε τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει τυχόν εφαρμογή της εγκυκλίου στην ιδιωτική εκπαίδευση με τις μαζικές, αναιτιολόγητες απολύσεις. Μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας τόνισαν στον Υφυπουργό ότι η απειλή της απόλυσης χωρίς έλεγχο και αιτιολογία δύναται να αλλοιώσει ωρολόγια προγράμματα, βαθμολογίες, ακόμη και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει καμιά κίνηση σε σχέση με την εγκύκλιο και ότι θα περιμένει την οριστική επίλυση της υπόθεσης στο ΣτΕ.
Για το δεύτερο ζήτημα, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας υπογράμμισαν στον Υφυπουργό Παιδείας τη στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην υπογραφή της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου και την έξαρση της ανομίας στα ιδιωτικά σχολεία, όπως για παράδειγμα στα σχολεία που χρησιμοποιούν την κομπίνα της δήθεν νέας άδειας για να απολύσουν μαζικά εκπαιδευτικούς. Αναφέρθηκαν, επίσης, σε περιστατικά αυθαιρεσίας οργάνων της διοίκησης υπέρ των εργοδοτών, όπως έπραξε το ΚΥΣΔΕ στις περιπτώσεις της υπόθεσης Μπουλούτα, όταν και εξαιρέθηκαν πραξικοπηματικά αιρετοί της ΟΙΕΛΕ και αλλοιώθηκε η νόμιμη σύνθεση του οργάνου, και στην περίπτωση ιδιωτικού σχολείου που διέρρευσε θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων προς τους μαθητές, νοθεύοντας το θεσμό, και το ίδιο το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο αθώωσε τον ιδιοκτήτη! Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι στα ιδιωτικά σχολεία για να διαπιστωθούν τυχόν παρανομίες και ότι θα επανεξετάσει με το νομικό του επιτελείο υποθέσεις όπου ο ρόλος της διοίκησης υπήρξε τουλάχιστον αμφιλεγόμενος. Δήλωσε, επίσης, ότι για τα ιδιωτικά σχολεία που έχουν χρησιμοποιήσει την κομπίνα της αδειοδότησης έχει διαταχθεί επίσημος έλεγχος και σύντομα θα δρομολογηθούν εξελίξεις.
Για το τρίτο ζήτημα, τέθηκε στον Υφυπουργό το σημαντικό πρόβλημα της μη αναγνώρισης της πλήρους προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών που σήμερα υπηρετούν ως αναπληρωτές στο δημόσιο. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα αποκαταστήσει την αδικία και ότι θα εκδώσει άμεσα εγκύκλιο παρόμοια με την εγκύκλιο Παπαθεοδώρου (που αναγνώριζε την πλήρη προϋπηρεσία για την ένταξη στο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο) και ότι προσεχώς, σε νομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος. Η εξέλιξη αυτή κρίνεται από την Ομοσπονδία ως ιδιαίτερα θετική και την επικροτούμε.
Τέλος, για το Νέο Λύκειο, τα μέλη του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ τόνισαν στον Υφυπουργό ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο Νέο Λύκειο πρέπει να εφαρμοστεί, όταν πρώτα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την αναπροσαρμογή των Αναλυτικών προγραμμάτων και έχει προετοιμαστεί επαρκώς η διοίκηση για να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες, διότι σε διαφορετική περίπτωση τα αποτελέσματα θα είναι δραματικά για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Επίσης ότι ο νόμος για το Νέο Λύκειο θα πρέπει να επανεξεταστεί και να γίνει εξαρχής διάλογος με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι η εφαρμογή του Νέου Λυκείου ανακλήθηκε για φέτος και ότι θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι για να διαπιστωθεί πώς θα λειτουργήσει ο θεσμός από την επόμενη σχολική χρονιά.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img