ΑρχικήΑνακοινώσειςΨήφισμα ΟΙΕΛΕ: Να σταματήσει η άδικη ποινική δίωξη των συνδικαλιστών της ιδιωτικής...

Ψήφισμα ΟΙΕΛΕ: Να σταματήσει η άδικη ποινική δίωξη των συνδικαλιστών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η απόπειρα φίμωσης της φωνής μας!

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ καταδικάζει για μια ακόμη φορά την άδικη και κατάπτυστη ποινική δίωξη των Ελπίδας Νασιοπούλου, Γιάννη Κοτζαμπάση και Διονυσίας Θεοφυλάκτου, μελών του σωματείου “ο Βύρων”, συναδέλφων μας ιδιωτικών εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι από την εργοδότρια του “Μουσείου Πειραμάτων” και δικάζονται ωσάν κοινοί εγκληματίες την 16/11/2023 στο Ι΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με ανυπόστατες κατηγορίες, με επίκληση ανυπόστατων και ψευδών γεγονότων.

Όπως είχαμε αναφέρει και στη σχετική μας ανακοίνωση της 9/9/2020, η δίωξη έλαβε χώρα, επειδή  το σωματείο και η διοίκησή του υπερασπίστηκαν το δικαίωμα της εργαζόμενης να περιφρουρήσει το ωράριό της στις δυσμενείς μεταβολές που της πρότεινε η εργοδότριά της. Η απάντηση της εργοδοσίας ήταν η απόλυση, αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο που της έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση στις συνθήκες της πανδημίας. Η εργοδοτική πλευρά αρνήθηκε το διάλογο για την ανάκληση της απόλυσης σε επανειλημμένες, καλόπιστες προσπάθειες του σωματείου. Βάσει της πάγιας συνδικαλιστικής πρακτικής, αφού οι προσπάθειες διαλόγου δεν καρποφόρησαν, οι συνάδελφοι του Βύρωνα προέβησαν σε νόμιμη και εντός των πλαισίων της νομιμότητας διαμαρτυρία. Συνδικαλιστική διαμαρτυρία απολύτως νόμιμη, η οποία έλαβε χώρα, παρουσία του Δημάρχου Καισαριανής και δίπλα ακριβώς σε Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο ουδεμία αξιόποινη πράξη διεπίστωσε, ουδεμία δε παρέμβαση έκανε. Συνδικαλιστική διαμαρτυρία, όπου η διατύπωση των παγίων προβλημάτων του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης μετονομάστηκε από την εργοδότρια ως “συκοφαντική δυσφήμιση”, απειλή, κλπ. Διαμαρτυρία ένεκα της οποίας, κατηγορούνται για δήθεν φθορές της ιδιοκτησίας της εργοδότριας, που διαπιστώθηκαν ένα χρόνο αργότερα!

Με τέτοιες πρακτικές επιχειρείται η επιβολή σιωπής στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αφού, όποιος αναδεικνύει τα προβλήματα του κλάδου, δυσφημεί. Όποιος διαμαρτύρεται ή διεκδικεί κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος με το μισό ποινικό κώδικα. Θύματα της πρακτικής αυτής από εργοδότες, Διευθυντές Εκπαίδευσης αλλά και πολιτικούς, έχουν πέσει πολλάκις οι συνδικαλιστές της ΟΙΕΛΕ που έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι την εχθρότητα της πολιτικής και οικονομικής ελίτ και την απόπειρα φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης.

Γι’ αυτό, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους κατηγορούμενους συνδικαλιστές. Γι΄ αυτό καλούμε τους Δικαστές να δουν την αλήθεια και την ουσία της υπόθεσης και να μην επιστρέψουν τη φίμωση των εργαζομένων με αθέμιτες μεθόδους και ανυπόστατες κατηγορίες.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img