ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΣΣΕΤΑΣ

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΣΣΕΤΑΣ

- Advertisement -spot_img

20151230_142947

 

Σε κλίμα βουβής οδύνης κηδεύτηκε σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ο σπουδαίος συνάδελφος και συναγωνιστής μας Ανδρέας Κασσέτας, παρουσία πλήθους εκπαιδευτικών, μαθητών και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας (παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κ.λπ.)

Στη σεμνή τελετή τον Ανδρέα αποχαιρέτησαν εκφωνώντας επικήδειους λόγους προσωπικοί του φίλοι, συνάδελφοί του και μαθητές του. Οι συγκινητικές ομιλίες φώτισαν πτυχές της προσωπικότητας, του εκπαιδευτικού έργου και της πολιτικής προσφοράς του εκλιπόντος. Κυρίως όμως ανέδειξαν αυτό που οι μαθητές του τόνισαν. Ότι ήταν ένας δάσκαλος με «Δ» κεφαλαίο που τους έκανε να αγαπήσουν τη γνώση και ταυτόχρονα τους έμαθε να σκέφτονται διαφορετικά, να αμφισβητούν, να ανακαλύπτουν, τους εισήγαγε όχι απλώς στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά σε έναν ευρύτερο κόσμο αγωγής και κουλτούρας.

Στην κηδεία του Ανδρέα Κασσέτα παραβρέθηκαν ηγετικά στελέχη της ιστορικής παράταξης της Ανανεωτικής, όπως ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Φυσάκης και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΙΕΛΕ Δημήτρης Κωσταράκος κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Η τότε ηγεσία της Ομοσπονδίας (στην οποία ανήκε και ο Ανδρέας) έδωσε και κέρδισε μεγάλες μάχες για τον κλάδο και θεμελίωσε τα βασικά δικαιώματα του ιδιωτικού εκπαιδευτικού αναδεικνύοντας την ιδιότητά του ως λειτουργού της εκπαίδευσης.

Τον αποχαιρετιστήριο λόγο στον Ανδρέα εκ μέρους της ΟΙΕΛΕ απηύθυνε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Παΐζης και μπορείτε να τον διαβάσετε εδώ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img