ΑρχικήΑνακοινώσειςΣοβαρότατη καταγγελία για παραβίαση του 45λεπτου σε Κέντρο Ξένων Γλωσσών στο Γαλάτσι

Σοβαρότατη καταγγελία για παραβίαση του 45λεπτου σε Κέντρο Ξένων Γλωσσών στο Γαλάτσι

- Advertisement -spot_img

Σύμφωνα με καταγγελία συναδέλφων που λάβαμε στην ΟΙΕΛΕ, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Επικοινωνία» που λειτουργεί με δύο παραρτήματα στο Γαλάτσι παραβιάζει τη νομιμότητα, καθώς η διδακτική ώρα έχει διαμορφωθεί στα 60 λεπτά, αντί των 45 που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Την ίδια τακτική ακολουθεί, ανενόχλητη από τους εποπτικούς θεσμούς της πολιτείας και παρά τις συνεχείς καταγγελίες μας, η αλυσίδα Διακρότημα.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν. 4415/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει:

«Η διδακτική ώρα για τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών αντιστοιχεί σε χρονική διάρκεια σαράντα πέντε (45) λεπτών της ώρας».

Η διάταξη αυτή παραβιάζεται από μεγάλο αριθμό εργοδοτών, καθώς  κερδίζουν για κάθε ώρα 15 διδακτικά λεπτά για τα οποία δεν καταβάλουν αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές, μετατρέποντας τη διδακτική ώρα παρανόμως σε 60λεπτη. Αν υπολογιστεί ότι χονδρικά οι ώρες λειτουργίας των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών είναι 7 ημερησίως (από τις 3 έως τις 10), αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα κέρδη των ιδιοκτητών και οι ταυτόχρονες απώλειες εργαζόμενων και δημόσιων ταμείων ανέρχονται μηνιαίως σε εκατομμύρια ευρώ! Ταυτόχρονα πλήττονται και οι επιχειρηματίες που τηρούν τη νομιμότητα με αποτέλεσμα να ναρκοθετείται ο υγιής ανταγωνισμός.

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε καταγγελίες στους αρμόδιους εποπτικούς φορείς των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας και θα παρακολουθεί τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Διαπιστώσαμε, επίσης, από διαφημιστικές καταχωρίσεις του εν λόγω Κ.Ξ.Γ. ότι παρέχεται δωρεάν μεταφορά μαθητών. Η ΟΙΕΛΕ, έχοντας υπόψη πρόσφατες σοβαρότατες καταγγελίες για τη μεταφορά μαθητών από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης με μη πιστοποιημένα οχήματα και οδηγούς, θα προχωρήσει σε σχετική αναφορά προς το Υπουργείο Μεταφορών και την Τροχαία Αττικής, ώστε να διασφαλιστεί πως όλα γίνονται νόμιμα και χωρίς κίνδυνο για τα παιδιά.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img