ΑρχικήΑνακοινώσειςΣοβαρότατη καταγγελία γονέων για ιδιωτικό σχολείο της Λάρισας που έχει ξεκινήσει ...μαθήματα...

Σοβαρότατη καταγγελία γονέων για ιδιωτικό σχολείο της Λάρισας που έχει ξεκινήσει …μαθήματα Γ’ Λυκείου από τις 22 Αυγούστου!

- Advertisement -spot_img

Μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία από γονείς μαθητών δημόσιων σχολείων της Λάρισας έφτασε στο mail της ΟΙΕΛΕ (κοινοποιείται στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, στη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, στη Διεύθυνση ΔΕ Λάρισας και στο όργανο των δημόσιων εκπαιδευτικών της περιοχής). Σύμφωνα με την καταγγελία, το συγκεκριμένο σχολείο έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου προπαρασκευαστικά μαθήματα σε μαθητές Γ’ Λυκείου, εν ολίγοις έχει ξεκινήσει προετοιμασία υποψήφιων για τις Πανελλαδικές  μέσα στο καλοκαίρι, σχεδόν ένα μήνα πριν από όλα τα σχολεία της Ελλάδας. Οι γονείς διαμαρτύρονται για την ανισότητα εις βάρος των παιδιών τους και καλούν την πολιτεία, αλλά και την ΟΙΕΛΕ να παρέμβει. Αντιγράφουμε σημεία της επιστολής:

“Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι τα εν λόγω εκπαιδευτήρια από τη Δευτέρα 22/8/2022, παραβιάζοντας τη νομιμότητα, ξεκίνησαν  μαθήματα για τους μαθητές που πρόκειται κατά το επόμενο σχολικό έτος 2022-2023 να φοιτήσουν στη Γ΄ Λυκείου (πεντάωρα μαθήματα καθημερινά, επισυνάπτεται και φωτογραφικό υλικό). Πολλοί από εμάς, όπως προαναφέραμε,  μένουμε κοντά και το βλέπουμε!!! Και δεν είναι η πρώτη φορά. Το ίδιο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας, γιατί ο κύριος ……… παραβιάζει κατάφωρα τους νόμους του κράτους. Καταλαβαίνετε ότι τα δικά μας παιδιά θα είναι πολύ λιγότερο προετοιμασμένα (σχεδόν ένα μήνα) από τους μαθητές του κυρίου ……… Αυτό δεν είναι δίκαιο!!! Σας ζητούμε να επέμβετε άμεσα, ώστε να αναγκαστεί ο ιδιοκτήτης αυτού του σχολείου να συμμορφωθεί με τους νόμους του κράτους!!!

Αναρωτιόμαστε: Δεν υπάρχουν αρμόδιοι για να σταματήσουν την παράνομη λειτουργία αυτού του σχολείου κάθε Αύγουστο; Επίσης, περιμένουμε από το συνδικαλιστικό όργανο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών να επέμβει, γιατί προφανώς παραβιάζεται και η εργασιακή νομοθεσία.

Εννοείται πως δε θα ανεχτούμε άλλο αυτή την αδικία, θα καταφύγουμε σε μηνύσεις και θα ζητήσουμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα! Εννοείται πως τη διαμαρτυρία μας αυτή θα υποχρεωθούμε να την κοινοποιήσουμε στα τοπικά ΜΜΕ.
Περιμένουμε άμεσα τις ενέργειές σας προκειμένου να αισθανθούμε ισότιμοι πολίτες αυτού του κράτους. Τα παιδιά μας δικαιούνται να προσέλθουν στις Πανελλαδικές με τους ίδιους όρους, δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.”
(Στην επιστολή επισυνάπτονται φωτογραφίες που πράγματι αποδεικνύουν ότι το σχολείο είναι ανοιχτό και παιδιά με τσάντες μπαίνουν στο χώρο του)

Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σχολείο κάνει φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές Γ’ Λυκείου πριν την έναρξη του σχολικού έτους. Η ΟΙΕΛΕ είχε κάνει καταγγελία, μετά από ενημέρωση εκπαιδευτικών, για το ζήτημα. Ο νόμιμος εκπρόσωπος των εκπαιδευτηρίων είχε αναφέρει τότε πως κάνει τη χρήση του Νόμου Κεραμέως, σύμφωνα με τον οποίο δίδεται η δυνατότητα σε ιδιωτικά σχολεία εκτός ωραρίου να κάνουν διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Ισχυρίστηκε, δε, ότι καλύπτει τις …αδυναμίες κάποιων μαθητών, ενώ είναι κοινό μυστικό σε όλη την πόλη ότι κάνει φροντιστήριο.

Τα ερωτήματα που θα θέσει η ΟΙΕΛΕ στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας είναι τα ακόλουθα:

  1. Οι εκπαιδευτικοί που καλούνται άρον άρον να διδάξουν στη δήθεν ενισχυτική διδασκαλία, πληρώνονται με ξεχωριστή σύμβαση, όπως προβλέπει ο νόμος; Θα δημοσιοποιήσει τις συμβάσεις αυτές ο ιδιοκτήτης για να φανεί, αν τηρεί το νόμο;
  2. Σύμφωνα με το νόμο 4713/2020, τα ιδιωτικά σχολεία έχουν τη δυνατότητα να στεγάζουν κι άλλες ιδιωτικές δομές, όπως πχ φροντιστήρια. Έχει τέτοια άδεια το εν λόγω εκπαιδευτήριο, από τη στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες πως επί της ουσίας παρέχει τέτοιες υπηρεσίες;
  3. Ισχύει ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου του υποχρεώνονται με πιέσεις να παρέχουν απογευματινές δραστηριότητες χωρίς να πληρώνονται; Θα δημοσιοποιήσει ο ιδιοκτήτης τις περσινές συμβάσεις για τις απογευματινές δραστηριότητες αλλά και τις συμβάσεις αυτές για δραστηριότητες που προγραμματίζει φέτος;

Θα ενημερώσουμε την ΕΛΜΕ Λάρισας, καθώς αυτοί που πλήττονται περισσότερο από αυτές τις πρακτικές είναι τα παιδιά των μη προνομιούχων που φοιτούν στα δημόσια σχολεία. Επίσης, θα ενημερωθούν οι τομείς Παιδείας των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, θα επανέλθουμε. Ελπίζουμε οι εποπτικές αρχές της πολιτείας να επιτελέσουν το έργο τους.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img