ΑρχικήΑνακοινώσειςΣοβαρότατοι κίνδυνοι για την ασφάλεια δεκάδων εργαζόμενων σε ΟΙΕΛΕ και ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ λόγω...

Σοβαρότατοι κίνδυνοι για την ασφάλεια δεκάδων εργαζόμενων σε ΟΙΕΛΕ και ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ λόγω της αδιαφορίας των αρχών

- Advertisement -spot_img

Οι θλιβερές εικόνες εξαρτημένων ατόμων που υποχρεώνονται να συνωστίζονται στην περιοχή ανάμεσα στις οδούς Χαλκοκονδύλη και Στουρνάρη αναζητώντας την ημερήσια δόση τους, δεν προκαλεί μόνο αποτροπιασμό, καθώς παραπέμπει σε χώρες τριτοκοσμικές, χωρίς ίχνος κοινωνικού κράτους και συστημάτων πρόνοιας. Θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια δεκάδων εργαζόμενων της ευρύτερης περιοχής. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά επιθέσεων με μαχαίρι, κλοπές και απόπειρες αρπαγής αντικειμένων σε εργαζόμενους της ΟΙΕΛΕ και του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ αλλά και σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που επισκέπτονται την Ομοσπονδία ή συμμετέχουν σε ερευνητικές εργασίες του Κέντρου. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των φορέων, αντιμετωπίζουμε την απόλυτη αδιαφορία, κυρίως από τις αστυνομικές αρχές. Είναι κυριολεκτικά θέμα χρόνου να συμβεί κάποιο σοβαρό περιστατικό, αν δεν γίνει κάτι άμεσα.

Οι άναρχες απόπειρες «αναβάθμισης» και «εκσυγχρονισμού» του κέντρου της Αθήνας, με ξενοδοχεία, hostels, καφέ και ταχυφαγεία να ξεφυτρώνουν χωρίς κανένα σχεδιασμό σαν μανιτάρια, έχουν ως θύματα περιθωριοποιημένους και εγκαταλελειμμένους από την Πολιτεία συμπολίτες μας, κυρίως ιερόδουλες, άστεγους και εξαρτημένα άτομα, που υποχρεώνονται να μεταφέρονται από «πιάτσα» σε «πιάτσα».  Η παρέμβαση της πολιτείας είναι σχεδόν ανύπαρκτη και οι αστυνομικές αρχές ευαισθητοποιούνται μόνο όταν πιέσει κάποιος επιχειρηματίας. Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι οι κύριοι ένοχοι, οι έμποροι ναρκωτικών ουσιών, αν και συχνά υποδεικνύονται από τους κατοίκους και τους εργαζόμενους σε φορείς και καταστήματα, αφήνονται συνήθως ελεύθεροι, ενώ οι εξαρτημένοι ασθενείς, που έχουν ανάγκη κοινωνικής προστασίας, κακοποιούνται και ταπεινώνονται.

Απευθύνουμε μια ύστατη προειδοποίηση στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και στις αστυνομικές αρχές για ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την προστασία δεκάδων εργαζόμενων και εξαρτημένων ατόμων και την σύλληψη μελών κυκλωμάτων που προωθούν την πορνεία και διακινούν ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή μας. Θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι, εάν συμβεί οτιδήποτε το επόμενο διάστημα.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img