ΑρχικήΑνακοινώσεις"Στα ιδιωτικά σχολεία η πίεση αποκτά εκβιαστικό χαρακτήρα". Άρθρο της Λώρη Κέζα...

“Στα ιδιωτικά σχολεία η πίεση αποκτά εκβιαστικό χαρακτήρα”. Άρθρο της Λώρη Κέζα στο mononews για τις πολυήμερες εκδρομές

- Advertisement -spot_img

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για τις πολυήμερες εκδρομές και τα πολύ επικίνδυνα ζητήματα που ανακύπτουν για τους εκπαιδευτικούς λόγω παραβατικών συμπεριφορών των μαθητών, η δημοσιογράφος Λώρη Κέζα συνέταξε σχετικό άρθρο για την ιστοσελίδα mononews.gr.

Στο άρθρο η κ. Κέζα αναφέρεται στα πολλαπλά καθήκοντα που – αδίκως – αναλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί, ιδίως του ιδιωτικού τομέα, σε εκδρομές και το παράδοξο του ότι θεωρούνται υπεύθυνοι για την ασφάλεια των μαθητών, χωρίς όμως ουσιαστικό δικαίωμα ελέγχου. Η κατάσταση, αναφέρει, είναι πολύ πιο δύσκολη στα ιδιωτικά σχολεία όπου “η πίεση αποκτά εκβιαστικό χαρακτήρα”, καθώς η άρνηση συμμετοχής σε σχολική εκδρομή δεν θεωρείται απλή επιλογή αλλά ερμηνεύεται ως άρνηση εκτέλεσης καθηκόντων από κάποιους ιδιοκτήτες. Στο εν λόγω άρθρο φιλοξενείται δήλωση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ Γ. Χριστόπουλου.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img