ΑρχικήΑνακοινώσειςΣυνέντευξη τύπου ΟΙΕΛΕ-Εργατικών Κέντρων τη Δευτέρα, 26/7:Αίτημα για άμεση ακύρωση της Ελάχιστης...

Συνέντευξη τύπου ΟΙΕΛΕ-Εργατικών Κέντρων τη Δευτέρα, 26/7:Αίτημα για άμεση ακύρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, παρουσίαση στοιχείων για την αποβολή χιλιάδων υποψήφιων από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση

- Advertisement -spot_img

Τη Δευτέρα 26/7 και ώρα 12μ. η Πρωτοβουλία για την Παιδεία ΟΙΕΛΕ-Εργατικών Κέντρων παραθέτει διαδικτυακή συνέντευξη τύπου από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας . Στόχος της συνέντευξης είναι να δημοσιοποιηθεί το αίτημα της Πρωτοβουλίας για άμεση απόσυρση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που θα στερήσει από  χιλιάδες νέους την είσοδό τους  στο Πανεπιστήμιο.

 

Ο εισηγητής της ΟΙΕΛΕ και Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Δ.Σ. Στρ. Γεωργουδής θα παρουσιάσει αναλυτικά επεξεργασμένα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ενδέχεται να μείνει εκτός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης το 1/3 περίπου των φετινών υποψηφίων (και όχι μόνο οι «κακοί» μαθητές που γράφουν 1 και 2, όπως παραπλανητικά προπαγανδίζει στα ΜΜΕ η κα Κεραμέως). Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό  «έγκλημα», καθώς  η Ε.Β.Ε. εφαρμόζεται στην πιο δύσκολη χρονιά μεταπολεμικά με τις μαθήτριες και τους μαθητές να δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα σε συνθήκες πανδημίας και με ένα μεγάλο κομμάτι της δημόσιας εκπαίδευσης να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα λόγω των θεμάτων που αντιμετώπισε η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης.

 

Η Πρωτοβουλία για την Παιδεία ΟΙΕΛΕ –Εργατικών Κέντρων ζητά από την Υπουργό Παιδείας να επιδείξει στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία, ακυρώνοντας την εφαρμογή της Ε.Β.Ε. και ξεκινώντας από το Σεπτέμβριο έναν ευρύ διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς για έναν δημοκρατικό και δίκαιο εξορθολογισμό του συστήματος πρόσβασης.

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img