ΑρχικήΑνακοινώσειςΣύσκεψη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ υπό την αιγίδα της ΑΔΕΔΥ: Μήνας εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων ο...

Σύσκεψη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ υπό την αιγίδα της ΑΔΕΔΥ: Μήνας εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων ο Φεβρουάριος

- Advertisement -spot_img

Πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την αιγίδα της ΑΔΕΔΥ σύσκεψη των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ) στο Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ. Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν οι θέσεις των Ομοσπονδιών για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην εκπαίδευση και οι τρόποι αντιμετώπισης της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης.

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών συμφώνησαν ο Φεβρουάριος να είναι μήνας εκδηλώσεων σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο με κορύφωση κινητοποιήσεις και συλλαλητήριο στην Αθήνα στο τέλος του μήνα. Την ΟΙΕΛΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γ. Χριστόπουλος και ο Γεν. Γραμματέας του ΔΣ Δημ. Κάζαγλης.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε ότι η αντιμετώπιση της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης πρέπει να είναι υπόθεση όλων των εκπαιδευτικών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Θύμισε ότι η ΟΙΕΛΕ είχε από το 2010 περιγράψει το νεοφιλελεύθερο σχέδιο εκποίησης του αγαθού της Παιδείας μέσω του θατσερικού μοντέλου που περιλαμβάνει την ποσοτική αξιολόγηση δομών και εκπαιδευτικών, την ελεύθερη γονεϊκή επιλογή, τη θεσμοθέτηση των vouchers και την οριστική παράδοση των δημόσιων σχολείων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Υποστήριξε ότι η κυβερνητική πολιτική εφαρμόζει πιστά το σχέδιο αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη και ένα άμεσο στάδιό του είναι η πειραματική εφαρμογή των εξετάσεων PISA σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Σημείωσε ότι θύματα της πολιτικής αυτής είναι τα παιδιά των μη προνομιούχων που θα βρίσκουν πλέον κλειστές τις πόρτες στην ανώτατη εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας. Τέλος, επανέλαβε την πρόταση του ιστορικού μας ηγέτη Μιχάλη Κουρουτού για θεματικές ημέρες εκπαίδευσης σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με κινητοποιήσεις, πολιτιστικά δρώμενα και τη συμμετοχή γονέων και μαθητών.

Τις επόμενες ημέρες θα τεθούν προς ψήφιση στα ΔΣ των Ομοσπονδιών η μορφή των εκδηλώσεων-κινητοποιήσεων και οι προτεινόμενες ημερομηνίες.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img