ΑρχικήΑνακοινώσειςΤεράστια έκταση έχει πάρει η υπόθεση του ιδ. νηπιαγωγείου στην Ελευσίνα- Παρατηρητήριο...

Τεράστια έκταση έχει πάρει η υπόθεση του ιδ. νηπιαγωγείου στην Ελευσίνα- Παρατηρητήριο παρανομιών ιδιωτικών νηπιαγωγείων οργανώνει η ΟΙΕΛΕ

- Advertisement -spot_img

Ευρύτατη ήταν η κάλυψη από τα ΜΜΕ της υπόθεσης του ιδιωτικού νηπιαγωγείου της Ελευσίνας, όπου, σύμφωνα με καταγγελία ομάδας εκπαιδευτικών, λάμβαναν χώρα φαινόμενα σωματικής και λεκτικής κακοποίησης νηπίων, εργασιακού εκφοβισμού εκπαιδευτικών κ.λπ. Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γ. Χριστόπουλος έκανε δηλώσεις χθες στον Real Fm  και σήμερα στο Star Channel στις οποίες αναφέρθηκε, όχι μόνο στην περίπτωση του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου, αλλά στη γενική κατάσταση απόλυτης ανομίας και ασυδοσίας στο χώρο της ιδιωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Χθες επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και τον ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα ελεγχθεί προσεκτικά και ότι θα ξεκινήσουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, όπως η ΟΙΕΛΕ ζήτησε χθες. Διατηρώντας εύλογες επιφυλάξεις, λόγω της πολυετούς αδράνειας (ιδιαίτερα από το 2019 και έπειτα) των εποπτικών αρχών της πολιτείας, θα αναμείνουμε επιτέλους πράξεις! Δεν είναι δυνατόν το πιο ευαίσθητο κομμάτι της εκπαίδευσης, αυτό της προσχολικής αγωγής, να λειτουργεί υπό τέτοιες μεσαιωνικές συνθήκες με αποτέλεσμα να παραβιάζονται καθημερινά στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και, κυρίως, να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία των παιδιών.

Η ΟΙΕΛΕ οργανώνει από σήμερα ειδικό Παρατηρητήριο παρανομιών στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Δίνουμε στην δημοσιότητα ξεχωριστή τηλεφωνική γραμμή (2110123513) όπου ακόμη και ανώνυμα εκπαιδευτικοί θα καταγγέλλουν σοβαρές παρανομίες που συμβαίνουν στο χώρο εργασίας τους. Επίσης, θα μπορούν οι συνάδελφοι να στέλνουν τις καταγγελίες τους στο mail της Ομοσπονδίας (oieleomospondia@gmail.com).

Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με την οξύτατη ανομία στην ιδιωτική προσχολική αγωγή. Να κλείσουν άμεσα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία που δεν τηρούν τον νόμο. Το οφείλουμε στους γονείς, το οφείλουμε στους εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως το οφείλουμε στα παιδιά μας.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img