ΑρχικήΑνακοινώσειςΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ …ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ» ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗ...

ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ …ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ» ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ο κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ!

- Advertisement -spot_img

arbeit_macht_freiΤην …εθελοντική εργασία εκπαιδευτικών με «τυράκι» μόρια για τον πίνακα προσλήψεων εισάγει στη δημόσια εκπαίδευση ο Υπουργός Παιδείας δικαιώνοντας όλους όσοι ισχυρίζονταν, από την έναρξη της εποχής των Μνημονίων, ότι η τρόικα και η εγχώριοι συνοδοιπόροι τους θα μας βάλουν να δουλεύουμε τζάμπα μόνο και μόνο για τη χαρά της …εργασίας.

Η αισχρή αυτή πρωτοβουλία που εξαθλιώνει τον εκπαιδευτικό και τον μετατρέπει σε είλωτα με αντάλλαγμα αέρα κοπανιστό, δεν μας ξενίζει. Μεταφυτεύεται από το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπου σύμφωνα με έρευνα του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αμείβονται μόλις για το 60% της συνολικής τους εργασίας στα ιδιωτικά σχολεία (καθώς για το 97% περίπου των εκτός ωρολογίου προγράμματος  απασχολήσεων δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ). Στο ποσοστό αυτό δεν έχουμε καν προσθέσει τις αμέτρητες περιπτώσεις μαύρης εργασίας ή του πλαστού ωραρίου (οι εκπαιδευτικοί δηλώνονται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για λιγότερες ώρες από όσες πραγματικά απασχολούνται). Το ποιον ευνοεί η ασυδοσία που επικρατεί στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια νομίζουμε ότι είναι περιττό να το αναφέρουμε…

Καταργούν, λοιπόν, την αμοιβή των εργαζόμενων, ετοιμάζονται να καταργήσουν με νόμους τις συντάξεις και τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Ίσως θα ήταν πιο έντιμο τελικά, κύριοι της κυβέρνησης, από το να προσποιούμαστε ότι ζούμε και λειτουργούμε υπό συνθήκες αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σε μια χώρα ανεξάρτητη και αυτοδιοικούμενη, να καταργηθούν μια και καλή όλοι οι αντιπροσωπευτικοί δημοκρατικοί θεσμοί, η μισθωτή εργασία και το Σύνταγμα και να ανακηρυχθεί η χώρα σε μεσαιωνικού τύπου φεουδαρχικό-εργοδοτικό δουκάτο υπό την υψηλή επίβλεψη των δανειστών μας. Άλλωστε, όπως έλεγαν και οι Γερμανοί φίλοι μας κάποτε, «η εργασία απελευθερώνει».

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img