ΑρχικήΑνακοινώσειςTravelogue Part 3: Το πρόγραμμα ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN ολοκληρώθηκε με ένα Q&A και ...αποφοίτηση!!

Travelogue Part 3: Το πρόγραμμα ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN ολοκληρώθηκε με ένα Q&A και …αποφοίτηση!!

- Advertisement -spot_img

Ολοκληρώθηκε χθες το πρόγραμμα ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN με τους εκπαιδευτικούς να συγκεντρώνονται σε αμφιθέατρο του Κέντρου για ένα Q&A session με το Μιχάλη Κορατζίνο, τον άνθρωπο που η Ομοσπονδία και το ΚΑΝΕΠ του οφείλουμε πολλά, καθώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση του προγράμματος, βοηθώντας σε κάθε βήμα τη διαδικασία (ένα μικρό βιογραφικό του στο τέλος της ανάρτησης).

Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα με τους συναδέλφους να λαμβάνουν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με το μέλλον των επιταχυντών, την εμπλοκή του CERN σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την επέκταση των εκπαιδευτικών δράσεων του Κέντρου.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες έλαβαν από τον Στράτο Γεωργουδή, Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Θεμάτων του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, τις βεβαιώσεις συμμετοχής τους. Όπως ενημερωθήκαμε από το Στράτο, πήραν όλοι άριστα! Συνάδελφοι, τώρα θα περιμένουμε με αγωνία τα projects που θα παρουσιάσετε στα σχολεία σας!

Το διάστημα που απομένει, τα μέλη της αποστολής θα επισκεφθούν αξιοθέατα στην Ελβετία και υποσχόμαστε ότι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα έγκαιρα για να είναι στις τάξεις τους τη Δευτέρα!

Και του χρόνου ακόμη καλύτερα!

Ποιος είναι ο Δρ. Μ. Κορατζίνος

Ο Δρ Μιχαήλ Κορατζίνος είναι ένας από τους πλεόν διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες στον κόσμο και η συμβολή του στο Πρόγραμμα ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN, όπως προαναφέραμε, ήταν τεράστια. Παραθέτουμε ένα πολύ σύντομο βιογραφικό του.

Ο Δρ Μιχαήλ Κορατζίνος είναι πειραματικός Φυσικός και εργάζεται στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN).

Γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1961 στην Αθήνα. Σπούδασε στο  στο Imperial College του Λονδίνου, όπου έλαβε B.Sc. και Ph.D. στη Φυσική.

Το 1986, με αφορμή τη διατριβή του με τίτλο “Charmed Particle Photoproduction and a Search for Magnetic Monopoles”, επισκέφτηκε το CERN στη Γενεύη ως υπότροφος και παραμένει εκεί μέχρι σήμερα.

Από το 1991 έως το 1992, ο Δρ Μ. Κορατζίνος ήταν βοηθός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο στην Ιταλία. Στη συνέχεια έγινε υπότροφος στο Πανεπιστήμιο του Όσλο στη Νορβηγία για δύο χρόνια.

Το 1995, εντάχθηκε στο CERN ως μέλος του προσωπικού στο τμήμα Particle Physics Experiment (PPE) και εξακολουθεί να κατέχει αυτή τη θέση, έχοντας συμμετάσχει σε πολλά σημαντικά πειράματα του Κέντρου.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img