ΑρχικήΑνακοινώσειςΒΟΜΒΑ: ΔΥΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ...

ΒΟΜΒΑ: ΔΥΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

- Advertisement -spot_img

Μόλις προ ολίγου λάβαμε πολύ σοβαρές καταγγελίες συναδέλφων για δύο σχολεία στην Ανατολική Αττική που, σε αντίθεση με την μεγάλη πλειονότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, καταστρατηγούν τη νομιμότητα. Πιο συγκεκριμένα:

Στο ένα σχολείο οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν ότι θα τους καταβληθούν κανονικά οι μισθοί, αλλά θα πρέπει να ενταχθούν στην πλατφόρμα για τα 800 ευρώ και να τα προσκομίσουν στο σχολείο! Η πράξη αυτή του σχολείου αποτελεί βαρύτατο ποινικό αδίκημα, καθώς το σχολείο ενώ εισπράττει δίδακτρα, καταβάλλει το μισθό «μαύρα», χωρίς εισφορές (γεγονός που του «εξασφαλίζει» ένα μεγάλο χρηματικό ποσό) και ζητά τόσο την επιδότηση των 800 ευρώ των εκπαιδευτικών, αλλά και την ανάλογη στήριξη του κράτους, καταληστεύοντας έτσι τα δημόσια ταμεία. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να αρνηθούν να συμπράξουν στην παράνομη αυτή ενέργεια της ιδιοκτησίας του σχολείου.

Στο δεύτερο σχολείο ανακοινώθηκε στους εκπαιδευτικούς που δεν απασχολούνται στην εξ αποστάσεως διδασκαλία ότι δεν θα πληρωθούν, αλλά θα πρέπει να ενταχθούν στην πλατφόρμα με το επίδομα. Η μονομερής και πραξικοπηματική αυτή ενέργεια του διαχωρισμού των εκπαιδευτικών σε δύο ταχύτητες είναι παράνομη και ταυτόχρονα προκαλεί τεράστιο οικονομικό και ηθικό πλήγμα στους συναδέλφους.

Η ΟΙΕΛΕ την Πέμπτη θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για τα δύο αυτά σχολεία, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τα Υπουργεία Παιδείας, Εργασίας και Δικαιοσύνης. Δεν θα επιτρέψουμε την εκμετάλλευση των εκπαιδευτικών και τον παράνομο πλουτισμό κάποιων επιτήδειων με πρόσχημα την κρίση και μάλιστα εις βάρος των δημόσιων ταμείων.

Καλούμε, τέλος, τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να καταγγέλλουν στην ΟΙΕΛΕ ανάλογα περιστατικά για να προβούμε στις σχετικές ενέργειες.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img