ΑρχικήΑνακοινώσειςΤην Δευτέρα 24/7 η συνάντηση της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Παιδείας Κ....

Την Δευτέρα 24/7 η συνάντηση της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Παιδείας Κ. Πιερρακάκη

- Advertisement -spot_img

Την Δευτέρα, 24 Ιουλίου, στις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της ΟΙΕΛΕ με τον νέο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κ. Πιερρακάκη.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Την τελευταία τριετία εφαρμογής του Ν. 4713/2020 (Νόμου Κεραμέως) πάνω από το 30% των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία έχουν εγκαταλείψει τη θέση τους, οι εκδικητικές απολύσεις μαίνονται, οι εργασιακές σχέσεις διαρκώς επιδεινώνονται, η εποπτεία της πολιτείας είναι τουλάχιστον ελλιπής, ο χώρος των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών είναι ανεξέλεγκτος, ενώ τα χιλιάδες Κέντρα Μελέτης λειτουργούν χωρίς κανένα ρυθμιστικό πλαίσιο. Επίσης έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στον κλάδο η εξαγγελία για γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ακόμη και για εκπαιδευτικούς που έχουν πολυετή προϋπηρεσία ( αναπληρωτές, απολυμένοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί).

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας θα θέσουν τα φλέγοντα ζητήματα του χώρου μας στη νέα πολιτική ηγεσία, προσδοκώντας ότι, σε αντίθεση με την προηγούμενη, θα επιλεγεί ο δρόμος της διαβούλευσης και της συναίνεσης και όχι των μονομερών αποφάσεων χωρίς διάλογο με τους εργαζόμενους παρά μόνο με τους εργοδότες.

Η ΟΙΕΛΕ θα εκδώσει ανακοίνωση αμέσως μετά τη συνάντηση.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img