ΑρχικήΑνακοινώσειςΔΣ ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων από ιδιωτικά σχολεία, υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας...

ΔΣ ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων από ιδιωτικά σχολεία, υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας επιβραβεύουν βαρύτατες παρανομίες των ιδιοκτητών

- Advertisement -spot_img

Στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ διαπιστώθηκε, με στοιχεία που συνελέγησαν από τα σωματεία μας σε όλη τη χώρα, ότι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός απολύσεων, με κάποιες από αυτές να είναι προκλητικές και εκδικητικές, συνδεόμενες μάλιστα με το πολιτικό φρόνημα και τις κοινωνικές δράσεις των συναδέλφων μας. Πιο συγκεκριμένα:

  • Καθαρά εκδικητική απόλυση ιστορικού στελέχους της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛ από μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας, ο οποίος έχει δώσει έναν ηρωικό αγώνα κατά του εργοδότη του, φτάνοντας μέχρι τον Άρειο Πάγο και κερδίζοντας όλες τις υποθέσεις! (Δείτε εδώ ένα σύντομο ιστορικό).
  • Απόλυση δύο εκπαιδευτικών, ένας εκ των οποίων υπήρξε μέλος του του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, από ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης. Οι συνάδελφοι «ενοχλούσαν», διότι συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και μιλούσαν στους συναδέλφους για τα δικαιώματά τους. (Δείτε εδώ τη σχετική καταγγελία του ΣΙΕΛΒΕ).
  • Απόλυση εκπαιδευτικού με έντονη συνδικαλιστική δράση από σχολείο της Ανατολικής Αττικής.

Για τις υποθέσεις αυτές θα υπάρξει πλήρης πολιτική-συνδικαλιστική στήριξη της ΟΙΕΛΕ και ταυτόχρονα παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας. Σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, θα αποφασιστεί δέσμη κινητοποιήσεων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Τέθηκε, επίσης, σε συζήτηση, η απαράδεκτη πρακτική μεγάλης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στη Βόρεια Ελλάδα που τροποποιεί παράνομα τα διοριστήρια των εκπαιδευτικών, μειώνοντας τις ώρες τους χωρίς τη συναίνεσή τους! Η υπόθεση αυτή ήδη βρίσκεται σε επεξεργασία από το νομικό μας επιτελείο και ενδέχεται να υπάρξει προσφυγή στη δικαιοσύνη. Είναι, ωστόσο, τραγικό να διαπιστώνεται ότι δημόσιοι «λειτουργοί» παραβαίνουν το καθήκον τους, προκειμένου να υπάρξει ωφέλεια για ιδιώτη…

Έγινε, ακόμη, επεξεργασία των θέσεων και των αιτημάτων που θα καταθέσει η Ομοσπονδία, όταν πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Στη συνάντηση αυτή θα θιγούν, επίσης, θέματα που έθιξε η ΟΙΕΛΕ το προηγούμενο διάστημα, όπως η ελεύθερη γονεϊκή επιλογή, τα summer camps και τα ανεξέλεγκτα Κέντρα Μελέτης και η συνεργασία με το Συνήγορο του Παιδιού για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των μαθητών στην ιδιωτική εκπαίδευση που πλήττονται από την απορρύθμιση των εργασιακών μας σχέσεων.

Τέλος, έγινε συζήτηση με αφορμή τις διαρροές δια του τύπου για το νέο σύστημα προσλήψεων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, θίγονται άμεσα τα δικαιώματα των απολυμένων ιδιωτικών εκπαιδευτικών αλλά και αναπληρωτών με πολυετή υπηρεσία στην εκπαίδευση. Η ΟΙΕΛΕ θα επεξεργαστεί κείμενο θέσεων που σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img